Articole bune de stiut pentru

CASA TA!

Avantaje calorifer din aluminiu

Caloriferele din aluminiu (radiatoarele din aluminiu) sunt o solutie ieftina, estetica si usor de utilizat pentru modernizarea locuintelor prin inlocuirea vechilor calorifere din fonta sau pentru constructii noi si cladiri de birouri. 
 Sezonul rece bate la usa si trebuie sa fim pregatiti. Instalatia de termica trebuie pregatita iar prin modernizare sau aerisirea caloriferelor , in conditiile in care an de an costurile de incalzire cresc, este esential sa fim bine pregatiti.

Calorifere cu elementi din aluminiu

Caloriferele din aluminiu au un mare avantaj fata de alte tipuri de calorifere :
pretul mic in comparatie cu caloriferele din otel sau din fonta.

Atunci cand ne decidem sa cumparam unul sau mai multe calorifere din aluminiu, trebuie sa stim care sunt elementele de care trebuie sa tinem cont:
 1. Dimensiunea caloriferului din aluminiu. Pe piata se gasesc calorifere din aluminiu ce pot montate in orice spatiu sau locuinta. Masuratorile pe care trebuie sa le facem pentru un calorifer din aluminiu sunt:
- Inaltimea intre axe
- Inaltimea totala a elementilor
- Grosimea profilului
- Grosimea fetei
 De obicei caloriferele din aluminiu se gasesc pe elementi, acestia find niplati sau deniplati in functie de cerere. Deasemenea acest tip de la colorifere din aluminiu se vinde cu pret / element.
2. Puterea calorica a caloriferului. Intrebati instalatorul sau un personal calificat ce putere calorica este recomandata sau necesara pentru incaperea in care urmeaza sa fie montat caloriferul din aluminiu. Aceasta depinde de dimensiunea incaperii, de asezarea ei si de tipul de pereti si izolatie a acestora. Este foarte neplacut sa constatati ca ati montat un calorifer cu putere calorica prea mica , mai bine supradimensionati caloriferul din aluminiu pentru ca este mai usor sa dati o caldura mai mica (cu ajutorul unui robinet cu cap termostatat) decat sa nu fie suficienta.

3. Tineti cont de termenul de garantie.
Caloriferele din aluminiu de calitate sunt garantate pana la 15 ani, avand o durata medie de viata de 20 de ani daca sunt montatate corect si se tine cont de specificatiile tehnice ale producatorului privind calitatea agentului termic.
Aceste aspecte sunt atestate de certificatul de garantie pe care trebuie obligatoriu sa il primiti de la dealer la achizitionarea produselor.

Pro si contra
Asa cum spuneam mai sus, caloriferele din aluminiu sunt ieftine. La capitolul plusuri se pot enumera o buna rezistenta la presiune si fiabilitatea in conditii de temperaturi mari cat si designul modern. In plus, caloriferele din aluminiu sunt foarte usoare si suporta puteri termice mari fata de alte calorifere.
Aspectul exterior este placut, fiind disponibile in diverse culori, iar finisajul rezista foarte bine in timp indelungat.
La capitolul minusuri se pot mentiona durata de viata mai mica si necesitatea aerisirii destul de des fata de un calorifer din fonta.

0 comments:

Post a Comment