Articole bune de stiut pentru

CASA TA!

Avantaje si informatii despre panouri solare

De ce unele sisteme solare sunt mai eficente si mai economice fata de alte sisteme de energie regenerabila?

Un sistem de panouri solare s-a dovedit a fi cea mai ecologica si economica metoda de incalzire prin folosirea energiei regenerabile.

De ce ecologic?
Anual prin folosirea unui sistem cu panouri solare se evita degajarea unei cantitati de CO2 in natura, cantitate echivalenta cu emisia de gaze a unui autovehicul care a parcurs mai mult de 10.000 km.

De ce economic?

Un sistem de incalzire pe baza de instalatie cu panouri solare capteaza energia de la soare si o raspandeste in incapere sau incalzeste apa menajea prin intermerdiul unui boiler cu acumulare.
Este vorba de o reducere de 90 pana la 100% a consumului de energie electrica. Rezistenta electrica a boilerului nu va mai trebui utilizata atata timp cat energia solara poate acoperi necesarul de incalzire.
Pe durata unui an intreg, un sistem cu panouri solare pot asigura necesarul de apa calda menajera a unei cladiri, indiferent de marimea acesteia.
In perioada rece, pe timpul iernii, se foloseste incalzirea pe baza de energie electrica atat cat apa sa se preincalzeasca. Suplimentar se va utiliza si energia convenctionala. Astfel costurile la incalzire se vor reduce simtitor fara sa scada confortul termic din incapere.
Energia solara este lumina pura, nealterata find practic inepuizabila si ecologica.

Avantajele energiei solare captate prin panouri solare:

  •    Este gratuita, atata timp cat soarele este pe cer va puteti bucura de avantajele unei incalziri absolut gratuite fara ulterioare cresteri de pret.
  •     Este ecologica, nu polueaza
  •     Este estetica
  •     Instalatiile nu necesita intretinere
  •     Cantitatea de energie solara ce se rasfrange pe acoperisul unei case este mai mare decat toata energia electrica consumata in casa.
  •     Cu timpul se pot reduce celelalte surse de energie, extrem de costisitoare.
  •     Cea mai moderna metoda de incalzire
Energia solara este folosita in principal in producerea de apa calda in spatiile menajere, incalzirea piscinelor dar si instalatii de aer conditionat si incalzirea caselor la un nivel optim pentru crearea unei ambiente atmosferice placute. Surplusul de energie electrica folosit pentru o incalzire mai puternica va fi necesar numai in anotimpurile friguroase si va fi cantitativ diminuata.
Exista si se folosesc instalatii de aer conditionat pe baza de energie solara, aerul fiind de data aceasta racit. Avantaj 100% in reducerea cheltuielilor de racire in anotimpurile calduroase.

De ce energie solara?
  •     Este gratuita! Nu este influentata în nici un fel de creşteri de pret.
  •     Instalatiile nu necesita practic nici un fel de întretinere.
  •     Este regenerabila şi nepoluanta.
Energia solara este practic inepuizabila. Este cea mai curata forma de energie de pe pamant şi este formata din radiatii calorice, luminoase, radio sau de alta natura emise de soare. Cantitatile uriaşe ale acestei energii stau la baza aproape tuturor proceselor naturale de pe Pamant. Cu toate acestea, este destul de dificila captarea şi stocarea ei într-o anumita forma (în principal caldura sau electricitate) care sa pemita utilizarea ei ulterioara.

Energia solara poate incalzi locuintele in mod pasiv, datorita constructiei acestora (casele pasive) sau poate fi stocata în acumulatoare termice sub forma de energie termica. Caldura generata solar se poate folosi in principal la prepararea apei calde menajere, încalzirea agentului termic responsabil de temperatura ambianta a casei şi încalzirea piscinelor. Exista chiar şi instalatii de aer conditionat bazate pe caldura solara, unde aceasta reprezinta energia principala necesara racirii aerului.

Utilizarea energiei solare reprezinta la nivel global cea mai eficienta metoda de a aduce caldura in locuinte. în general, cantitatea de caldura solara ce cade asupra acoperişului unei case este mai mare decat energia totala consumata in casa.

Cu mijloace simple, eficiente constructiv, se poate utiliza energia solara pentru a reduce sau chiar pentru a inlocui total celelalte surse de energie necesare traiului dintr-o locuinta moderna.

0 comments:

Post a Comment